Slana torta

objavljeno u: Slaniši | 0

Tako ukusna, a tako laka za pravljenje… Slana torta.

1 tost hleb

500ml kisele pavlake

300g majoneza

4 kuvana jaja

5-6 kiselih krastavaca

origano

250g krugova pilelećih prsa (može i stišnjene šunke)

3 kašike kečapa

150g feta sira

100g trapist sira

 

Priprema:

1. Skuvanim jajima odvojimo belanca od žumanaca I u dubok sud izrendamo žumanca. Dodamo izrendane krastavce, 3 kašike kisele pavlake, 3 kašike majoneza, origano, pa lagano promešamo.

2. U drugi sud na kocke iseckamo pileća prsa, dodamo 3 kašike majoneza, 3 kašike kisele pavlake i 3 kašike kečapa, pa lagano umešamo.

3. U treći sud izrendamo feta sir, belanca skuvanih jaja, preostalu kiselu pavlaku i majonez.

 

U posudu redjamo 4 tost hleba i filujemo prvim (žutim) filom. Nanesemo 4 tost hleba i 2 (roze) fil. Na kraju nanesemo još 4 tost hleba i 3 (feta) fil, kojim premažemo celu tortu. Ukrasimo rendanim kačkavaljem.

 

Najbolje je kada odstoji jedan dan.

Prijatno!

  Odštampaj recept

Dekorissimo slana torta 03Dekorissimo slana torta 01Dekorissimo slana torta 02

Ostavite komentar