Tako ukusna, a tako laka za pravljenje… Slana torta.
1 tost hleb
500ml kisele pavlake
300g majoneza
4 kuvana jaja
5-6 kiselih krastavaca
origano
250g krugova pilelećih prsa (može i stišnjene šunke)
3 kašike kečapa
150g feta sira
100g trapist sira
Priprema:
1. Skuvanim jajima odvojimo belanca od žumanaca I u dubok sud izrendamo žumanca. Dodamo izrendane krastavce, 3 kašike kisele pavlake, 3 kašike majoneza, origano, pa lagano promešamo.
2. U drugi sud na kocke iseckamo pileća prsa, dodamo 3 kašike majoneza, 3 kašike kisele pavlake i 3 kašike kečapa, pa lagano umešamo.
3. U treći sud izrendamo feta sir, belanca skuvanih jaja, preostalu kiselu pavlaku i majonez.
U posudu redjamo 4 tost hleba i filujemo prvim (žutim) filom. Nanesemo 4 tost hleba i 2 (roze) fil. Na kraju nanesemo još 4 tost hleba i 3 (feta) fil, kojim premažemo celu tortu. Ukrasimo rendanim kačkavaljem.
Najbolje je kada odstoji jedan dan.
Prijatno!
Ostavite komentar