Slana torta

objavljeno u: Slaniši | 0

Tako ukusna, a tako laka za pravljenje… Slana torta.

1 tost hleb

500ml kisele pavlake

300g majoneza

4 kuvana jaja

5-6 kiselih krastavaca

origano

250g krugova pilelećih prsa (može i stišnjene šunke)

3 kašike kečapa

150g feta sira

100g trapist sira

 

Priprema:

1. Skuvanim jajima odvojimo belanca od žumanaca I u dubok sud izrendamo žumanca. Dodamo izrendane krastavce, 3 kašike kisele pavlake, 3 kašike majoneza, origano, pa lagano promešamo.

2. U drugi sud na kocke iseckamo pileća prsa, dodamo 3 kašike majoneza, 3 kašike kisele pavlake i 3 kašike kečapa, pa lagano umešamo.

3. U treći sud izrendamo feta sir, belanca skuvanih jaja, preostalu kiselu pavlaku i majonez.

 

U posudu redjamo 4 tost hleba i filujemo prvim (žutim) filom. Nanesemo 4 tost hleba i 2 (roze) fil. Na kraju nanesemo još 4 tost hleba i 3 (feta) fil, kojim premažemo celu tortu. Ukrasimo rendanim kačkavaljem.

 

Najbolje je kada odstoji jedan dan.

Prijatno!

  Odštampaj recept

Dekorissimo slana torta 03Dekorissimo slana torta 01Dekorissimo slana torta 02

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.