Za ovaj vikend smo pripremili mini tart, savršenu italijansku poslasticu. Sigurni smo da ćete se i Vi zaljubiti na prvi zalogaj.
Za tart sa čokoladnim prelivom su Vam potrebne:
8 kalupa za mini tart
Tart:
250g brašna
3 manja žumanceta (ili 2 veća)
150g margarina
100g šećera u prahu
Mrvica soli
Fil:
100g crne čokolade
40g maslaca
60g šećera u prahu
100g slatke pavlake
Tart:
U posudu stavite brašno i čvrst margarin. Mešajte mikserom dok brašno ne postane kao pesak. Tada dodati šećer u prahu, pa umutiti ručno. Na kraju se dodaju žumanca, smesa će postati lepljiva, zato je možda lakše da jaja umutite mikserom u testo. Ostavite testo neko vreme u frižideru, može i dan ranije da se umeša.
Pravite manje kugle testa, potom razvucite, pa prenosite u kalupe. Ukoliko niste dovoljno sačekali, testo će biti lepljivo, pa možete iskoristiti papir za kolače kako biste ga razvukli. Kalupe malo podmažite, testo je dovoljno masno. Pecite na 180°C oko 10-15 minuta, dok ne postanu zlatne boje. Nemojte zaboraviti da viljuškom izbockate testo.
Fil:
Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac. Dodajte šećer u prahu i na kraju slatku pavlaku. Mešajte dok se šećer ne otopi.
Sipajte fil u testo, a dekorišite šećerom u prahu.
Uživajte i prijatno!
Ostavite komentar