Dekorissimo Limun mini tart, osvežavajući kremasti kolač. Pravi se dan ranije, a količina je dovoljna za 8 mini tart kalupa.
Testo:
200g margarina (može 100g margarina + 100g maslaca)
3 kašike šećera
1 jaje
3 kašike mleka
1 prašak za pecivo
500g brašna
kora 1 limuna
Fil:
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike gustina
1l mleka
250g margarina (maslaca)
Sok od 1 većeg limuna
Testo:
Zamesiti margarin, šećer, jaje , mleko, prašak za pecivo, brašno i izrendanu koru limuna. Razviti tanku koru oklagiju uz dodavanje brašna, preneti u kalupe za mini tart (prethodno dobro namazati maslacem i brašnom), višak testa odstraniti oklagijom. Kore peći dok ne porumene, oko 15minuta na 200°C. Ostaviti da se prohlade, a potom ih pažljivo preneti na pripremljenu podlogu.
Fil:
Pomešati šećer, brašno i gustin, pa dodati mleko – toliko da bude tečno, pa polako sipati u proključalo mleko (ostatak od 1litar) i kuvati malo dok se ne zgusne. U ohladjen fil dodati prethodno umućen margarin sa iscedjenim sokom od limuna. Sve zajedno penasto umutiti.
Nafilovati po želji, ostaviti da prenoći.
Prijatno!
Ostavite komentar