Limun mini tart

objavljeno u: Slatkiši | 0

Dekorissimo Limun mini tart, osvežavajući kremasti kolač. Pravi se dan ranije, a količina je dovoljna za 8 mini tart kalupa.

Testo:
200g margarina (može 100g margarina + 100g maslaca)
3 kašike šećera
1 jaje
3 kašike mleka
1 prašak za pecivo
500g brašna
kora 1 limuna

Fil:
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike gustina
1l mleka
250g margarina (maslaca)
Sok od 1 većeg limuna

Testo:
Zamesiti margarin, šećer, jaje , mleko, prašak za pecivo, brašno i izrendanu koru limuna. Razviti tanku koru oklagiju uz dodavanje brašna, preneti u kalupe za mini tart (prethodno dobro namazati maslacem i brašnom), višak testa odstraniti oklagijom. Kore peći dok ne porumene, oko 15minuta na 200°C. Ostaviti da se prohlade, a potom ih pažljivo preneti na pripremljenu podlogu.

Fil:
Pomešati šećer, brašno i gustin, pa dodati mleko – toliko da bude tečno, pa polako sipati u proključalo mleko (ostatak od 1litar) i kuvati malo dok se ne zgusne. U ohladjen fil dodati prethodno umućen margarin sa iscedjenim sokom od limuna. Sve zajedno penasto umutiti.

Nafilovati po želji, ostaviti da prenoći.

Prijatno!

  Odštampaj recept

Mini tart sa limunom dekorissimo

Ostavite komentar