Prvi jesenji vikend ćemo zasladiti jednom Kinder tortom
Potrebno je:
Kalup 26cm
100g seckanih lešnika
6 jaja
8+6 kašika šećera
1 kašika sirća
100g krema (eurokrem, cipiripi, nutela…)
1l mleka
4 kašika brašna
2 kašike čvrstina
1 puding od vanile
125g maslaca
2 kesice vanilin šećera
100g+100g čokolade za kuvanje
5kašika mleka
50g margarina
Kora:
Kalup dobro podmažite, pa prekrijte papirom za pečenje, a onda i papir premažite. Pospite seckane orahe.
Odvojite belanca, pa ih umutite čvrsto, polako dodajte 8 kašika šećera. Kada ste čvrsto umutili, dodajte kašiku sirćeta i polako umešajte. Pažljivo rasporedite umućena belanca po kalupu. Stavite u rernu prethodno zagrejanu na 150°C, nakon 20 minuta smanjite temperaturu na 120°C, nakon još 20 minuta smanjite temperaturu na 100°C. Kada je pečeno stavite naopako na tacnu, tako da lešnici budu gore. Čim ste izvadili, dok je još vruće premažite eurokremom.
Fil:
Dobro umešajte malo mleka sa žumancima, 6 kašika šećera, vanilin šećerom, brašnom, čvrstinom i pudingom. Pazite da ne ostanu grudvice. Prespite u vrelo mleko i mešajte dok se ne stegne. Kada se fil ohladi, dodajte maslac. U jednu polovinu dodajte 100g čokolade, drugu ostavite kakva jeste.
Nanesite crni, pa beli fil. Istopite čokoladu sa mlekom i margarinom i polijte preko torte.
Prijatno!
Ukrasite tortu po želji i uživajte 🙂
Ostavite komentar