Čokoladni čizkejk (choco cheesecake)

objavljeno u: Slatkiši | 0

Čokoladni čizkejk (choco cheesecake)

Iako imamo savršen recept za čokoladni čizkejk, morali smo da probamo i ovaj. Ispao je oooodličan!

Količine su za kalup 18cm.

100g keksa

50g+15g maslaca

20g kakao praha

250g krem sira (može kremsi)

2 jajeta

200g+100g čokolade u komadićima

100g šećera

200ml+200ml slatke pavlake

1 kašičica ekstrakta vanile

 

Keks samleti pa umešati sa 50g istopljenog maslaca i kakaom. Smesu rasporediti po kalupu, pa staviti u rernu na 5minuta na 180C.

200ml slatke pavlake pustiti da provri, skloniti sa ringle, pa dodati 200g seckane čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi. U drugoj posudi umešati krem sir i šećer, dodati jaja i ekstrakt vanile. U tu smesu dodati ganaše (slatku pavlaku i čokoladu), pa lagano umešati.

Sipati u kalup, pa staviti da se peče 15 minuta na 180°C i još 60 minuta na 120°C.
Ostaviti da se prohladi.
Kada se prohladila torta, prelijte sa ganaše kremom (ponovo pustiti 200ml slatke pavlake da provri, potom dodati komadiće čokolade i 15g maslaca, mešati dok se ne otope čokolada i maslac).

Prijatno!

  Odštampaj recept

Chococheese cake 02Chococheese cake 01

Ostavite komentar