Čokoladni čizkejk (choco cheesecake)
Iako imamo savršen recept za čokoladni čizkejk, morali smo da probamo i ovaj. Ispao je oooodličan!
100g keksa
50g+15g maslaca
20g kakao praha
250g krem sira (može kremsi)
2 jajeta
200g+100g čokolade u komadićima
100g šećera
200ml+200ml slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
Keks samleti pa umešati sa 50g istopljenog maslaca i kakaom. Smesu rasporediti po kalupu, pa staviti u rernu na 5minuta na 180C.
200ml slatke pavlake pustiti da provri, skloniti sa ringle, pa dodati 200g seckane čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi. U drugoj posudi umešati krem sir i šećer, dodati jaja i ekstrakt vanile. U tu smesu dodati ganaše (slatku pavlaku i čokoladu), pa lagano umešati.
Sipati u kalup, pa staviti da se peče 15 minuta na 180°C i još 60 minuta na 120°C.
Ostaviti da se prohladi.
Kada se prohladila torta, prelijte sa ganaše kremom (ponovo pustiti 200ml slatke pavlake da provri, potom dodati komadiće čokolade i 15g maslaca, mešati dok se ne otope čokolada i maslac).
Prijatno!
Ostavite komentar