Čokoladna dekorissimo fantazija sa kupinama.
Veoma zanimljiva kombinacija savršeno softanih kora i ukusnog fila…
KORA:
3 belanca
5 kašika šećera
4 kašike mlevenog lešnika
1 kašika brašna
1 kašika kakao praha
Napraviti 3 ovakve kore: Belanca umutiti penasto, postepeno dodavati šećer, dobro umutiti. Dodati kakao, brašno i mleveni lešnik, mešati špatulom lagano dok ne dobijete kompaktnu masu. Peći u kalupu na 200°C oko 12 minuta (proverite čačkalicom da li je kora pečena).
FIL I:
1l mleka
9 žumanaca
1 kesica vanilin šećera
150g šećera
3 kašike brašna
100g gustina
250g margarina ili maslaca
Žumanca, šećer i vanilin šećer dobro umutiti dok ne dobijete penastu masu, u to dodati malo mleka (oko 200ml), dobro promešati. Dodati brašno i gustin, pa dobro umutiti, pazite da ne ostanu grudvice. Zakuvati u ostatak mleka. Kuvati na tihoj vatri (traje malo duže).
Kada se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, dodati umućen maslac.
FIL II:
500g kupina
100g šećera
3 kašike gustina sa malo vode.
Šerpu sa kupinama i šećerom staviti na visoku temperaturu, kada počne da kuva dodati gustin razmućen sa malo vode.
Filovati u kalupu: kora, žuti fil, voćni fil… Sačekajte da se stegne, najbolje je sačekati jedan dan i uživajte!
Prijatno!
Ostavite komentar