Čoko torta sa višnjama
Kora:
3 belanca
50g oraha
20g kakao praha
30g šećera
1 kašika brašna
Napraviti 3 ovakve kore: Belanca umutiti penasto, postepeno dodavati šećer, dobro umutiti. Dodati kakao, brašno i mlevene orahe, mešati špatulom lagano dok ne dobijete kompaktnu masu. Peći u kalupu na 200°C oko 12 minuta (proverite čačkalicom da li je kora pečena).
Fil:
9 žumanaca
1l mleka
200g šećera
3 kašike brašna
100g gustina
250g margarina ili maslaca
300g crne čokolade
I još je potrebno 300g višanja
Žumanca, šećer i vanilin šećer dobro umutiti dok ne dobijete penastu masu, u to dodati malo mleka (oko 200ml), dobro promešati. Dodati brašno i gustin, pa dobro umutiti, pazite da ne ostanu grudvice. Zakuvati u ostatak mleka. Kuvati na tihoj vatri (traje malo duže).
U umućen maslac, dodati ohladjen fil.
Čokoladu otopiti pa dodati u fil.
Filovati: kora, višnje, fil…
Uživajte!
JovanaM
I ovaj kolac sam napravila.Bio je odlican!
Dekorissimo
Hvala 🙂
Preporucujemo i cokoladne keksice i cokoladne mafine. Savrseni su, a jednostavni za pripremu. Mi ih obozavamo!
katarina91
I ja sam pravila, fil je fantastican. Samo sam napravila par izmena, visnje sam potopila u rum i rum secer. 🙂
Dekorissimo
Odlična ideja, to ćemo sigurno probati 🙂
Josipa
Koja dimenzija kalupa?
Dekorissimo
Kalup veličine 26cm 🙂