Vreme i načini pečenja

VREME PEČENJA

Osim što ćete čačkalicom proveriti da li je testo pečeno, možete se pridržavati i nekih jednostavnih principa prilikom pečenja.

TEŽINA VREME PEČENJA TEMPERATURA
0,5 kg 35 min. 190oC
0,75 kg 40 min. 190oC
1 kg 50 min. 190oC

 

NEKOLIKO INFORMACIJA…

RERNA NA GAS ELEKTRIČNA RERNA PRETHODNO ZAGREJANA RERNA SA VENTILATOROM NAMENA
Nivo 1 100o-120o 90o-120o Sušenje
Nivo 2 170o 140o-160o Torte sa delikatnim ukrasom
Nivo 2 170o-190o 150o-170o Sunđeraste torte
Nivo 3 200o 170o-190o Punjena lisnata teste, testa za kremaste kolače
Nivo 3-4 200o-220o 170o-190o Kolačići, lisnato testo
Nivo 5-6 220o-250o 200o-230o Roštilj ili kolačići ili peciva koja mogu da podnesu visoke temperature (kao što je pica)

 

NAČINI PEČENJA

GORNJI I DONJI GREJAČ – TRADICIONALNO PEČENJE

Koristi se za svake vrste jela, posebno za krupnu parčad mesa.

Ukoliko malo izgrilujete, možete dobiti bogatiji ukus.

DONJI GREJAČ – ZAPECITE SVOJE JELO

Pogodan za slane pite i tart. Možete zapeći svoje jelo bez bojazni da će gornji sloj jela promeniti boju.

GORNJI GREJAČ – OBOJITE JELO BRAONKASTOM BOJOM

Pogodan za braonkaste površine hrane poput lazanje, pite, testenine ili pečeno povrće.

ROŠTILJ

Savršeno za meso poput kobasica, rebara ili slanine.

ROŠTILJ I GORNJI GREJAČ

Pogodan za tanke kriške mesa .

ROŠTILJ SA VENTILATOROM

Roštiljajte debele kriške mesa u ukusnoj marinadi, poput svinjske kolenice.

PIZZA

Kao da imate peć na drva. Dno je hrskavo, dok je površina meka.