Vreme i načini pečenja
VREME PEČENJA
Osim što ćete čačkalicom proveriti da li je testo pečeno, možete se pridržavati i nekih jednostavnih principa prilikom pečenja.
TEŽINA | VREME PEČENJA | TEMPERATURA |
0,5 kg | 35 min. | 190oC |
0,75 kg | 40 min. | 190oC |
1 kg | 50 min. | 190oC |
NEKOLIKO INFORMACIJA…
RERNA NA GAS | ELEKTRIČNA RERNA PRETHODNO ZAGREJANA | RERNA SA VENTILATOROM | NAMENA |
Nivo 1 | 100o-120o | 90o-120o | Sušenje |
Nivo 2 | 170o | 140o-160o | Torte sa delikatnim ukrasom |
Nivo 2 | 170o-190o | 150o-170o | Sunđeraste torte |
Nivo 3 | 200o | 170o-190o | Punjena lisnata teste, testa za kremaste kolače |
Nivo 3-4 | 200o-220o | 170o-190o | Kolačići, lisnato testo |
Nivo 5-6 | 220o-250o | 200o-230o | Roštilj ili kolačići ili peciva koja mogu da podnesu visoke temperature (kao što je pica) |
NAČINI PEČENJA
GORNJI I DONJI GREJAČ – TRADICIONALNO PEČENJE |
Koristi se za svake vrste jela, posebno za krupnu parčad mesa.
Ukoliko malo izgrilujete, možete dobiti bogatiji ukus.
DONJI GREJAČ – ZAPECITE SVOJE JELO |
Pogodan za slane pite i tart. Možete zapeći svoje jelo bez bojazni da će gornji sloj jela promeniti boju.
GORNJI GREJAČ – OBOJITE JELO BRAONKASTOM BOJOM |
Pogodan za braonkaste površine hrane poput lazanje, pite, testenine ili pečeno povrće.
ROŠTILJ |
Savršeno za meso poput kobasica, rebara ili slanine.
ROŠTILJ I GORNJI GREJAČ |
Pogodan za tanke kriške mesa .
ROŠTILJ SA VENTILATOROM |
Roštiljajte debele kriške mesa u ukusnoj marinadi, poput svinjske kolenice.
PIZZA |
Kao da imate peć na drva. Dno je hrskavo, dok je površina meka.