Kada pronadjete savršen odnos kora i fila, nemojte menjati recept 🙂
Torta sa šumskim voćem
KORA:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna
2 štanglice izrendane crne čokolade
Napraviti 3 ovakve kore: Belanca umutiti penasto, postepeno dodavati šećer, dobro umutiti. Dodati čokoladu, brašno i orahe, mešati špatulom lagano dok ne dobijete kompaktnu masu. Peći u kalupu na 200°C oko 12 minuta (proverite čačkalicom da li je kora pečena).
FIL:
1l mleka
9 žumanaca
1 kesica vanilin šećera
150g šećera
3 kašike brašna
100g gustina
250g margarina ili maslaca
I još je potrebno 500g zaledjenog miksa šumskog voća.
Žumanca, šećer i vanilin šećer dobro umutiti dok ne dobijete penastu masu, u to dodati malo mleka (oko 200ml), dobro promešati. Dodati brašno i gustin, pa dobro umutiti, pazite da ne ostanu grudvice. Zakuvati u ostatak mleka. Kuvati na tihoj vatri (traje malo duže).
Kada se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, dodati umućen maslac.
Filovati u kalupu: kora, fil, šumsko voće…Sačekajte da se stegne, najbolje je sačekati jedan dan i uživajte!
Prijatno!
Maja
Pozdrav!
Gledam si ovaj recept pa sam odlucila napraviti ju za rođendan!
Zanima me za koji kalup su ove mjere (probala sam ga napraviti u kalupu 28cm ali bude jako tanak)
Mogu li umjesto ove jedne staviti 3 zlice brasna?
Molim vas savjet!
Hvala na odgovoru! ?
Dekorissimo
Pozdrav 🙂
Hvala što ste probali recept.
Torta je pravljena u kalupu 26cm.
Možete pojačati količinu brašna, ali pazite da se dobro ukuva, kako se ne bi osetilo.
Srećan rad i prijatno 🙂