Dekorissimo preporučuje za ovaj vikend krempite…
Potrebno je:
250g lisnatog testa
1,2l mleka
2x100g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika brašna
100g gustina
1 puding vanila
5 jaja
Priprema:
Lisnato testo podelite na dva dela i razvucite tanko, u oliku kalupa. Pažljivo prenesite testo u kalup, pa izbockajte viljuškom. Pecite na 220°C oko 15min, ili prema uputstvu proizvođača.
Fil:
Penasto umutite žumanca, šećer i vanilin šećer. Dodajte 2dl mleka, zatim brašno, gustin i puding. Dobro umutite. 1l mleka stavite da kuva, kada provri, smanjite vatru, pa postepeno sipajte smesu. Mešajte sve vreme dok se ne zgusne fil. U tako vreo fil dodajte sneg od belanaca. Sneg ćete napraviti tako što ćete belanca umutiti u sneg, a onda dodati 100g šećera, pa dobro umutiti dok se šećer ne istopi.
U kalup u kom ste pekli kore, stavite jednu koru, preko sipajte fil, pa poklopite drugom korom. Pre nego sto poslužite pospite šećerom.
Prijatno!
Ostavite komentar