Choco cheese cake (čokoladni čizkejk)

objavljeno u: Slatkiši | 3

Možda nije tako jednostavno da se napravi, ali je vredno svake minute!

Dekorissimo najukusnji Choco cheese cake (čokoladni čizkejk) recept (napraviti dan ranije).
200g kakao keksa (ili u običan keks dodajte kakao)
80g maslaca
Par kašika mleka
1/3 šolje hladne vode sa česme
1 kesica želatina
500g krem sira
1/2 šolje šećera u prahu
1/2 šolje mleka
150g bele čokolade
150g tamne čokolade
500ml slatke pavlake
Mlečna čokolada ili kakao prah za dekoraciju

1. Zamastiti kalup. Samleti keks, dodati rastopljeni maslac i par kašika mleka. Dobro umešati, a potom prebaciti u kalup.
2. Pratiti uputstvo proizvođača za želatin.
*Dekorissimo savet: sipati vodu u staklenu činijicu, dodati želatin, ubaciti u mikrotalasnu na najjače 20-40 sekundi dok se želatin ne rastopi. Ostaviti sa strane 15 minuta.
3. Umiksati krem sir, prah šećer i mleko dok ne postane glatko. Dodati želatin. Ponovo dobro umutiti. Podeliti u dve posude.
4. U jednu polovinu dodati otopljenu belu čokoladu, a u drugu otopljenu crnu čokoladu.
5. Dodati pola slatke pavlake u beli, a pola u crni fil.
6. Sipati crni fil preko biskvita, zatim zamrznuti na 10 minuta, ili dok ne otvrdne na dodir. Pažljivo sipati beli fil preko crnog. Pokriti i ostaviti preko noći u frižideru.
7. Dekorisati mlečnom čokoladom ili kakao prahom.
8. Seći toplim nožem

Uživajte!

Choco Cheese Cake

 

3 Odgovora

    • Dejan

      U pitanju je solja za belu kafu, izvinite sto nismo precizirali 🙂
      Prijatno 🙂

Leave a Reply to JovanaM Odustani od odgovora

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.