Brza štrudla sa makom
Fil:
150ml mleka
150g šećera
2kesice vanilin šežera
200g maka
Prokuvati mleko, šećer, vanilin šećer i mak, pa ostaviti da se prohladi.
Testo:
150ml toplog mleka
1kašika šećera
Pola kesice kvasca
250g brašna
Prstohvat soli
Pola kesice praška za pecivo
1 žumance
50ml ulja
U toplo mleko staviti kvasac i šećer. U veću činiju prosejati brašno, so i prašak za pecivo. Kada se kvasac istopi, sipati mleko u brašno, umešati, pa dodati ulje i žumance. Razvući testo, pa premazati filom. Urolati, pa pažljivo preneti u podmazan pleh. Umutiti žumance sa malo mleka, pa premazati štrudlu.
Peći 25 minuta na 180°C.
Sačekati da se prohladi, pa positi malo šećerom u prahu.
Uživajte!
Prijatno!
Ostavite komentar