Brza štrudla sa makom

objavljeno u: Slatkiši | 0

Brza štrudla sa makom

Fil:

150ml mleka

150g šećera

2kesice vanilin šežera

200g maka

Prokuvati mleko, šećer, vanilin šećer i mak, pa ostaviti da se prohladi.

 

Testo:

150ml toplog mleka

1kašika šećera

Pola kesice kvasca

250g brašna

Prstohvat soli

Pola kesice praška za pecivo

1 žumance

50ml ulja

 

U toplo mleko staviti kvasac i šećer. U veću činiju prosejati brašno, so i prašak za pecivo. Kada se kvasac istopi, sipati mleko u brašno, umešati, pa dodati ulje i žumance. Razvući testo, pa premazati filom. Urolati, pa pažljivo preneti u podmazan pleh. Umutiti žumance sa malo mleka, pa premazati štrudlu.
Peći 25 minuta na 180°C.
Sačekati da se prohladi, pa positi malo šećerom u prahu.
Uživajte!

Prijatno!

  Odštampaj recept

Dekorissimo strudla sa makom 05Dekorissimo strudla sa makom 01

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.